Allergi !?

Theo reagerade förut på¨Tomat och kunde inte äta det alls , BVC sa att vi skulle vara försiktiga men ändå försöka lite då och då eftersom han bara fick utslag på kroppen och inte någon reaktion i halsen .. Så vi följde deras råd , vi avvaktade ett bra tag och gav honom ingen tomat alls , varken tillagad eller färsk. Men sedan började vi prova lite smått och då reagerade han inte på tillagad men fortfarande färsk. Sedan har han kunna äta tomat (tillagad) men den färsta har vi inte provat något mer med för han fick utslag över hela kroppen utav det.

Men sen i dag åt vi korvstroganoff där vi hade tomat puré i , och då efter middagen hade han röda prickar över hela magen.

Jordgubb har han också reagerat på flera gånger men det kan han äta nu , iallafall i filer och yoghurts !

Nötter har jag aldrig gett honom eftersom han har varit känslig mot det ovan så har jag inte vågat prova och vi äter aldrig nötter hemma så har inte funnits ngn anledning. Men i helgen när han har med sin pappa i gävle hade han fått i sig en nöt , och då hade tydligen underläppen svullnat upp och han hade fått som ett sår under läppen?!
Såret och svullnaden försvann och när han kom hem i går så såg man bara ett litet streck där ``såret´´ skulle ha varit !?

Har försökt fått tag på bvc i dag , inget svar som vanligt så jag får ringa och terra dem i morgon.
Skulle behöva tid för 18 mån kontroll och så ska jag ta upp detta också!

Har ni ngn erfarenhet utav dessa allergier?
- vad är skillnaden på att vara känslig och på att vara allergisk?


Kommentarer
Josefin

Usch! De är läskigt såntdär. Och speciellt när dom svullnar runt mun o i munnen. Har ingen erfarenhet men kolla absolut upp de så att de inte är någon som av misstag ger han nötter eller något annat han är allergisk mot. Vore ju så tråkigt om han skulle reagera starkt på de. Min theo är bara känslig mot tvättmedel på sängkläder. :)



Blogg: http://josefinknutsson.blogg.se/
2011-01-25 @ 09:02:27




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback